Företagshistoria


Företaget startades av Sören Nilsson som enskild firma 1965. Då bestod verksamheten av virkeskörning med skogstraktor från skogen till ett upplag där en lastbil hämtade virket till industrin.

1968 insåg Sören att utvecklingen inte var bra. Det byggdes bara större och större maskiner och skogsmarken har sin begränsning på vilka tyngder som marken håller för.

I maj 1968 köpte vi en begagnad grävmaskin i Stockholm och startade verksamhet i Stockholmsregionen. Verksamheten bedrevs där från maj till december. Fram till januari fortsatte skogsverksamheten i Norrbotten. 1971 avyttrades skogsmaskinen och en grävmaskin till sattes i arbete i Stockholm.

När bränslekrisen kom i oktober 1973 flyttade Nilsson & Co Trä & Gräv AB upp till Norrbotten och började med linjearbeten i Saltoloukta åt Vattenfall. Företaget började även utföra entreprenader. Vi började med samförläggning av el- telekablar i många nya bostadsområden som byggdes under 1970-80 talet

På 1990-talet ombildades företaget till aktiebolag och förbereddes inträde för fler ägare. Idag drivs företaget av huvudägaren Christer Nilsson och delägaren Sören Nilsson.

Vi utför det mesta inom markentreprenader såsom grundisolering, vägbygge och fundament till vindkraft- och kommunikationsmaster. Företaget arbetar även med föryngring av skogsmark genom högläggning och dikning av markerna.

I företaget finns också bilhammarutrustning för rivningsverksamhet samt maskiner för skogsavverkning och virkestransporter, men dessa typer av uppdrag åtar vi oss i mån av tid.

Företaget är medlem i Maskinentreprenörerna och därmed medlem i Svenskt Näringsliv.

Kommentarer inaktiverade.